top of page
andracistelecan

Stretching-ul in sarcina imbunatateste circulatia-Partea I


"Desi ma bucur cel mai tare de exercitiile fizice, pentru ca eram obisnuita cu ele, cred ca in aceasta perioada ma ajuta foarte mult stretching-ul."

Corpul unei femei insarcinate este intr-o continua transformare si in fiecare moment au loc modificari in corp pentru a adresa schimbarile care survin. Pentru a sustine corpul in aceasta continua ajustare, Programul Prenatal are la baza unul dintre cele mai importante componente de natura fizica: stretching-ul prin posturi yoga.


Beneficiul #1-Reduce incidenta crampelor musculare



Desi nu toate femeile experimenteaza crampe musculare in sarcina, o forma mai usoara sau mai severa de contractie/neliniste sau durere in picioare este resimtita la un moment dat. Spasmul muscular este indicatorul unei insuficiente de calciu/magneziu sau insuficienta oxigenare a tesutului. De regula apar in urma unei suprasolicitari fizice sau atunci cand nu facem suficienta miscare. Lipsa exercitiilor fizice nu doar favorizeaza aparitia crampelor musculare dar si reduce capacitatea organismului de a absoarbi mineralele necesare. Stretching-ul prin posturi de yoga, in care se elibereaza tensiunea din muschi constient si eficient imbunatateste circulatia si atenueaza aceasta conditie.


Precautie

Corpul unei femei insarcinate se afa intr-un stadiu vulnerabil datorita relaxinei care produce laxitate in ligamente. Chiar daca poate parea usor sa ne deschidem, exista riscul sa se produca

distrugeri ale cartilajului ireversibile. Pentru ca stretching-ul sa fie in siguranta acestea se realizeaza cu precautie si stabilitate, sub atenta indrumare in cadrul Programului Prenatal. Mai multe despre acestea poti gasi in Antrenamente prenatale cu TRX.


Acest articol face parte dintr-o mini-serie de articole care isi propun sa prezinte efectele benefice ale stretching-ului in sarcina.


Daca vrei sa afli intreaga poveste a Programului Prenatal personalizat pentru Loredana, te invit sa citesti


11 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


bottom of page