top of page

Stretching-ul in sarcina imbunatateste circulatia-Partea II

Actualizată în: 5 mar.


"Yoga ma ajuta sa reusesc sa ma concentrez pe corpul meu si pe ce e nevoie sa fac cu el." Maria Program Prenatal 2022

Corpul unei femei insarcinate este intr-o continua transformare si in fiecare moment au loc modificari in corp pentru a adresa schimbarile care survin. Pentru a sustine corpul in aceasta continua ajustare, Programul Prenatal are la baza unul dintre cele mai importante componente de natura fizica: stretching-ul prin posturi yoga si TRX Yoga.


Beneficiul #2-Previne aparitia venelor varicoase


Varicoza este influentata de predispozitie genetica, schimbari hormonale, plan alimentar sau activitate fizica. Desi unele femei nu o dezvolta deloc de-a lungul sarcinii altele o pot dezvolta in ultmul stadiu de sarcina. Pe langa aspectul neplacut, varicoza ascunde anormalitati la nvelul circulatiei sangvine.

Stretching-ul regulat, mobilizarea articulatiilor si exercitiile fizice specifice previn aparitia venelor varicoase prin imbunatatirea circulatiei.

Sunt mandra sa afirm ca fetele participante la Programul Prenatal au reusit sa tina departe apartia varicozei pana la finalul sarcinii.



Precautie

Corpul unei femei insarcinate se afa intr-un stadiu vulnerabil datorita relaxinei care produce laxitate in ligamente. Chiar daca poate parea usor sa ne deschidem, exista riscul sa se produca

distrugeri ale cartilajului ireversibile. Pentru ca stretching-ul sa fie in siguranta acestea se realizeaza cu precautie si stabilitate, sub atenta indrumare in cadrul Programului Prenatal. Mai multe despre acestea poti gasi in Antrenamente prenatale cu TRX.


Acest articol face parte dintr-o mini-serie de articole care isi propun sa prezinte efectele benefice dovedite stiintific ale stretching-ului in sarcina. Daca vrei sa citesti celelalte articol te invit sa urmezi Stretching-ul in sarcina imbunatateste circulatia-Partea I

17 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page