top of page

Stretching-ul in sarcina reduce senzatia de inflamatie


Corpul unei femei insarcinate este intr-o continua transformare si in fiecare moment au loc modificari in corp pentru a adresa schimbarile care survin. Pentru a sustine corpul in aceasta continua ajustare, Programul Prenatal are la baza unul dintre cele mai importante componente de natura fizica: stretching-ul prin posturi yoga si TRX Yoga.


beneficiul#3 - Reducerea edemului


Mobilizarea articulatiilor incurajeaza reducerea inflamatiilor cauzate de retinerea lichidelor din extremitati. Intinderea bratelor si a picioarelor, miscarea acestora in sens circular, rotatia umerilor sau a soldurilor stimuleaza circulatia si favorizeaza reducerea disconfortului cauzat de acumularea fluidelor in tesuturi.


Precautie

Corpul unei femei insarcinate se afa intr-un stadiu vulnerabil datorita relaxinei care produce laxitate in ligamente. Chiar daca poate parea usor sa ne deschidem, exista riscul sa se produca

distrugeri ale cartilajului ireversibile. Pentru ca stretching-ul sa fie in siguranta acestea se realizeaza cu precautie si stabilitate, sub atenta indrumare in cadrul Programului Prenatal.


Acest articol face parte dintr-o mini-serie de articole care isi propun sa prezinte efectele benefice dovedite stiintific ale stretching-ului in sarcina. Daca vrei sa citesti celelalte articol te invit sa urmezi Stretching-ul in sarcina imbunatateste circulatia-Partea I


15 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page