top of page

Stiai ca yoga favorizeaza digestia?


😃 Oamenii de stiinta au descoperit destul de curand sistemul nervos enteric- o retea de sute de milioane de neuroni aflata in peretii tractului gastro-intestinal.


🦋 Acesta este responsabil cu reglarea starilor emotionale prin controlarea serotoninei si cu senzatiile resimtite precum intuitia sau "fluturi in stomac".


Disfunctiile sistemului nervos enteric includ:

  • disconforturi gastro-intestinale

  • sindromul colonului iritabil

  • anxietate, depresie

🧡 Practica constanta de yoga favorizeaza o intelegere mai profunda asupra starilor noastre emotionale prin cunoasterea aprofundata a conexiunii corp-minte.


💛 In plus, practica de asane- practica posturala- si relaxarea imbunatatesc digestia prin stimularea miscarilor #peristaltice- miscari musculare involuntare care favorizeaza traversarea mancarii in tractul digestiv.


Acest articol face parte dintr-o mini-serie de articole care isi propun sa prezinte efectele benefice dovedite stiintific ale unei practici constante de yoga. Toamna reprezinta pentru mine anotimpul potrivit studiului astfel am initiat miscarea #mondaymotivation prin care in fiecare zi de luni postez cate o mica curiozitate stiintifica aici pe Blog si in Instagram-andrayogaromania. Adaptare dupa: "The Science of yoga" Ann Swanson
30 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page