top of page

Stiai ca? Adevaruri stiintifice din spatele practicii yoga

Actualizată în: 29 nov. 2021

Acest articol face parte dintr-o mini-serie de articole care isi propun sa prezinte efectele benefice dovedite stiintific ale unei practici constante de yoga. Articolul urmator analizeaza in detaliu cate un aspect interesant din:

  • sistemul tegumentar

  • sistemul osteo-articular

  • sistemul muscular


STIAI CA YOGA REDUCE PROCESUL DE IMBATRANIRE?


🧬Codul nostru genetic-ADN- arata primele semne de imbatranire in structura anatomica: adica cu cat inaintezi in varsta, lungimea cromozomilor se scurteaza.


🔬Studiile biologice au aratat ca atunci cand urmam un stil de viata yoghin lungimea cromozomilor creste ceea ce inseamna ca procesul de #imbatranire devine reversibil,


PRACTICAND:

❤️Practica posturala

🧡Meditatie

💛Dieta integrala

🤍 Folosul comunitatii

POTI AVEA UN IMPACT POZITIV ASUPRA SANATATII SI LONGEVITATII TALE.




STIAI CA YOGA PROMOVEAZA MOBILITATEA ARTICULARA


🦴 Articulatiile permit miscarea dintre doua oase. Cea mai intalnita #articulatie din organism este articulatia de tip sinovial. Inauntrul acesteia se regaseste lichid sinovial, care are rolul de a lubrifia suprafata oaselor in locomotie pentru a o proteja de frictiune sau socuri din timpul miscarilor.


👨‍🔬Intr-un studiu clinic de 7 ani, pacientilor cu artrita care au urmat un program de yoga timp de 8 saptamani s-a observat:

❤️ o reducere semnificativa a durerilor

🧡imbunatatirea mobilitatii

💛bunastare generala ridicata asociata cu o calitate mai buna a vietii


🤍 Cu o practica constanta yoga, lichidul sinovial din articulatii devine mai SANATOS si MAI EFICIENT in a proteja structurile articulare.


STIAI CA YOGA REDUCE RISCUL ACCIDENTARILOR?


💪Unul din cele mai complexe sistem din organism este sistemul fascial. #Fascia este un tesut conectiv care ofera sustinere muschilor, organelor pana si nervilor si vaselor de sange.

Fascia este compusa predominant din fibre de #colagen.


👩‍🔬 Studiile sugereaza ca un stil de viata sedentar poate provoca o fixare nesanatoasa a fibrelor de colagen inauntrul fasciei generand durere si risc crescut de accidentare.


❤️ Cu o practica constanta YOGA, colagenul creeaza structuri sanatoase si eficiente in fascie, sustinand MOBILITATEA, FLEXIBILITATEA si BUNASTAREA IN MISCARE


Toamna reprezinta pentru mine anotimpul potrivit studiului astfel am initiat miscarea #mondaymotivation prin care doresc sa atrag atentia oamenilor cu privire la efectele benefice dovedite stiintific ale practicii yoga.
Urmareste-ma pe Instagram-andrayogaromania- in fiecare zi de luni postez cate o mica curiozitate stiintifica,
Daca ai ratat vreo postare in social media le gasesti reunite in articolul lunar din Blog intitulat "Stiai ca? Adevaruri stiintifice din spatele practicii yoga"
Bibliografie: "The Science of yoga" Ann Swanson

23 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page