top of page

Respiratia si portalul catre relaxare


#Respiratia este primul act pe care il facem atunci cand ne nastem si ultimul pe care incetam sa il mai facem atunci cand parasim corpul fizic.


Ce este respiratia?

Respiratia este un proces #fiziologic, adica #natural, realizat de catre organismul nostru in mod automat si neintentionat.


Potrivit #yoghinilor*, respiratia este legatura dintre #minte si #corp si ca o data controlata respiratia, orice aspect al fiintei noastre poate fi controlat. Sa detii controlul fiintei tale suna tenant, sa fie oare adevarat?


Explicatia stiintifica

Spre deosebire de alte procese fiziologice-ritm cardiac, presiune arteriala, digestie, excretie- respiratia se intampla la marginea prapastiei intre #constient si #inconstient. Mai exact, prin simpla alegere si apeland la #vointa, putem deveni oricand constienti de respiratia noastra. Atunci cand alegem sa fim #constienti de respiratia noastra, suntem capabili sa influentam #sistemul #nervos autonom**.


Influentarea acestui sistem care controleaza functiile necesare vietii semnifica influentarea functiilor acestuia. Mai simplu spus, o respiratie constienta, regulata poate influenta sistemul nervos in a scadea bataile inimii si a relaxa corpul si mintea, iar un ritm al respiratiei neregulat, anormal, poate stimula sistemul nervos la reactii derivate din #anxietate precum atacuri de panica.


Beneficiile unei respiratii constiente prin #practica #yoga


  1. RELAXARE: stimularea sistemului nervos responsabil cu #relaxarea si starea de#bine

  2. REDUCEREA STRESULUI: dezactivarea raspunsului natural al organismului la #stres

  3. CARDIO-VASCULAR: tonifierea muschiului inimii care in schimb contribuie la scaderea problemelor cardiace, scaderea #tensiunii arteriale si a inflamatiilor

  4. EMOTIONAL: imbunatatirea sanatatii #emotionale prin promovarea #echilibrului natural

  5. PSIHIC: imbunatatirea concentrarii mentale si a odihnei

  6. FIZIC: protejeaza #muschii de dureri si stimuleaza recuperarea post-antrenament

  7. DIGESTIV: contribuie la o #digestie #sanatoasa si la reducerea durerilor abdominale

Daca vrei sa experimentezi respiratia constienta prin practica yoga te invit la cursurile oferite de mine.

Daca esti pasionat de iesiri in natura, te invit sa experimentezi respiratia constienta prin practica yoga in cadrul evenimentului :


*yoghin=practicant #yoga, #stiinta straveche din #India insemnand "#uniune"

**sistem nervos autonom=sistem nervos care controleaza functiile necesare vietii precum: ritm cardiac, presiune arteriala, digestie, excretie etc.

***anxietate=sentiment de ingrijorare, nervozitate, neliniste, in legatura cu un eveniment iminent sau o situatie cu un rezultat incert.

25 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page