top of page

Despre recuperarea postnatala

A fost cu siguranta cea mai buna decizie, iar rezultatele au aparut foarte repede. Andra a stiut exact ce fel de exercitii sunt potrivite pentru mine in fiecare etapa. - Anda, Trim IV, 2022

Programul Postnatal are la baza vindecarea progresiva a organismului, care se incepe in primul rand prin respectarea celor 40 de zile de odihna de la nasterea copilasului tau. Astfel, daca primesti acordul medicului tau in urma controlului de 6 saptamani, putem continua cu Programul Postnatal.


Recuperarea postnatala se realizeaza cu multa rabdare, iubire si consecventa.

  • Participarea consecventa la sesiuni

Desi poate parea cliche, sa te prezinti la sesiune nu este un dat pentru o proaspata mamica. Situatii neasteptate pot aparea inainte de a iesi din casa, lipsa unei persoane cu care sa il lasi pe cel mic sau chiar uitarea, sunt posibile motive intemeiate pentru care a bifa sesiune cu sesiune este o provocare. Pentru a te asigura ca balanta inclina in favoarea ta, iti recomand sa te pregatesti din timp cautand o persoana de incredere cu care sa il poti lasa pe cel mic; sa iti notezi in calendar sesiunea cu reminder si sa ai pregatit Plan B in caz ca apare ceva neasteptat in timp ce tu te afli in mijlocul sesiunii (exemplu: tatic disponibil).

  • Asumarea si rabdarea

Recuperarea corpului dupa o sarcina de 9 luni de zile si o nastere-indiferent de tipul acesteia- necesita asumare si rabdare. Este mult mai sanatos sa iti asumi ca acest proces nu este unul instant-in special daca iti doresti o revenire naturala, sanatoasa, sustinuta de corpul tau. Astfel, atunci cand vei observa ca rezultatele nu apar peste noapte, o vei lua la goana sau te vei mentine motivata sa continui? Doar cu rabdare poti continua acest demers magic si transformator.

  • Grija si iubire

Recuperarea post-partum o vad ca o necesitate a proaspetei mamici de conectare la noile nevoi si dorinte. Este o re-chemare a feminitatii, in care onoram miracolul dezvoltarii unei noi vieti, prin sustinerea unei vindecari sanatoase si constiente. Iar daca presaram multa iubire, grija si afectiune catre corpul nostru, acesta va inflori mai frumos si mai puternic ca inainte.


Nu exista o reteta garantata, insa din experienta mea cu mamicile, mai sunt cateva ingrediente cheie, pe care va invit sa le descoperiti singure, in interiorul vostru si sa le impartasiti apoi cu noi toate, actuale mamici si viitoare mamici, deopotriva. Iar daca si tu te afli in acest rol sau urmeaza sa fii, probabil incepi sa te intrebi cum poti incepe recuperarea postnatala, cand este safe sa te intorci la miscare si care sunt exercitiile care te-ar ajuta sa redevii puternica, te invit sa ma contactezi.


8 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page